Maia Sandu, NESIGURĂ. Ce spune despre alegerea procurorului general interimar

Embed:

Prim-ministru Maia Sandu nu este sigură că alianţa de guvernare a reuşit să aleagă un procuror general independent, aşa cum declarau partidele aflatea cum la putere în campania electorală. Şefa Executivului afirmă, însă, că mai avem o şansă: la toamnă când va fi ales un procuror general cu mandat deplin.

"Noi ştim cu toţii că ne dorim un procuror independent şi o să vedem cât de bun o să fie procurorul interimar. Cel mai important este să ne concentrăm pe procesul de selectare a procurorului general care va fi pentru câţiva ani şi care are o sarcină dificilă", a menţionat Maia Sandu.

Prim-ministrul spune că nu ştie de faptul că noul procuror general interimar este şi finul unei cumetre de-a ministrului de Interne, Andrei Năstase.

"Nu ştiu nici fina, nici cumetrul şi nici nu ştiu cine cu cine este cumetru, sper foarte mult ca acest procuror interimar îşi va face treaba bine, dacă nu îşi va face treaba bine, este pe termen scurt. Şi important este ca următorul procuror să fie foarte şi foarte bun, dar contăm şi pe acţiunile procurorului interimar", a declarat prim-ministrul.

Citeşte şi: Promovarea cumetrilor în alianţa PSRM-ACUM continuă. ZdG spune că noul procuror general are legături cu Andrei Năstase

Anterior liderul PAS declara că noul procuror general va fi unul venit din Europa, idee respinsă de preşedintele Igor Dodon. Într-un final, se pare că Maia Sandu a cedat în faţa socialiştilor, precizând doar că avem nevoie de un profesionist curajos. Funcția de procuror general a rămas vacantă după ce Eduard Harunjen a demisionat.

Recent, Alianța PSRM-ACUM a votat un proiect de lege, potrivit căruia concursul pentru alegerea procurorului general nu va mai fi desfășurat exclusiv de Consiliul Superior al Procurorilor, ci de către o comisie independentă. De asemenea, deputații coaliţiei Kozak i-au oferit lui Igor Dodon dreptul de a avea ultimul cuvânt la numirea unui procuror general interimar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu