Maia Sandu neagă faptul că Guvernul ar tergiversa trecerea la televiziunea digitală

Embed:

Premierul Maia Sandu neagă faptul că Guvernul ar tergiversa trecerea de la televiziunea analogică, la cea digitală. Asta după ce, anterior, preşedintele Consiliului Audiovizualului, Dragoş Vicol, a acuzat executivul că nu întreprinde nicio acţiune în acest sens.

Totuși, după reacția prim-ministrului, acesta a schimbat tonul și se declară mulțumit de evoluția lucrurilor.

"- Termenul este 1 martie 2020, sunt în termen, nu ştiu de ce răspândiţi această informaţie neverificată. 

- Mulţi oameni nici nu cunosc unde pot să facă acest lucru.

- Noi facem achiziţii şi distribuim şi suntem în termen. Eu zic, eu zic să vă uitaţi în document", a spus MAIA SANDU, prim-ministru.

Disputa a pornit în data de 4 noiembrie 2019, atunci când preşedintele CA, Dragoş Vicol, a declarat că Guvernul nu întreprinde măsurile necesare pentru a asigura trecerea la televiziune digitală.

"Nu văd absolut nicio mişcare coerentă din partea Guvernului Republicii Moldova pentru a asigura trecerea la televiziunea digitală. Aflu cu stupoare că abia acum trebuie să se desfăşoare licitaţia cu privire la achiziţionarea de seto boxuri cu care să fie asigurate păturile social vulnerabile. Nu se ştie clar câţi beneficiari vor fi. Există şi aici o întreagă brambureală", a spus DRAGOŞ VICOL, preşedinte CA.

Întrebat cum comentează reacția Maiei Sandu, Dragoș Vicol a fost, de această dată, mult mai indulgent.

"Mă bucur foarte mult că intervenţia mea energetică a avut efectul scontat, doamna prim-ministru s-a autosesizat şi, probabil, bănuiesc eu, a dat indicaţii de rigoare şi lucrurile au început să se mişte. Sunt convins că doamna prim-ministru va ţine la un control strict ca lucrurile să se desfăşoare aşa cum v-a asigurat", a spus DRAGOŞ VICOL, preşedintele CA.

Anterior, preşedintele Comisiei parlamentare pentru Cultură şi Mass-Media, Adrian Lebedinschi, a recunoscut că încă nu se ştie care este numărul de dispozitive pe care statul trebuie să le cumpere pentru persoanele cu venituri mici.

Totuşi, el speră că până la 1 martie vor fi luate măsurile necesare. Țara noastră a semnat încă în 2006 Acordul Conferinței Regionale pentru Radiocomunicații, cu alte peste 100 de țări, conform căruia semnatarii se obligă ca până la 16 iunie 2015 să efectueze în țările lor tranziția televiziunii terestre analogice la cea digitală.

În ţara noastră, acest lucru urmează să se întâmple abia de la 1 martie 2020. În prezent, doar şapte posturi TV emit în format digital, printre acestea se numără Prime TV, Canal 2, Canal 3, Publika TV.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu