Maia Sandu îl cheamă pe Andrei Năstase la Guvern și vine cu amenințări în adresa lui Igor Dodon

Embed:

După ce candidatul Blocului ACUM a pierdut bătălia pentru şefia Capitalei, premierul Maia Sandu îl cheamă pe Andrei Năstase să revină la Guvern.

"Ieri cetăţenii au ales primarul oraşului Chişinău. Le mulţumesc celor care au ieşit la vot. Noi vom respecta alegerea oamenilor. Îi mulţumim domnului Năstase şi echipei care au muncit enorm în campanie. Domnule Năstase avem nevoie ca dumneavoastră să reveniţi la Guvern cât mai curând. Cred că oamenii au pierdut un potenţial primar bun. Dar democraţia este un exerciţiu permanent. Sper că Ion Ceban să ţină minte şi să respecte promisiunile făcute în campania electorală", a menţionat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri spune că urmează o perioadă grea şi vine cu un mesaj către majoritatea parlamentară, dar şi către şeful statului Igor Dodon. 

"Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toţi din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când şi-au asumat reforma justiţiei. Igor Dodon trebuie să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiţie adevărată. Sunt pregătită să lupt din Guvern sau din stradă alături de cetăţeni. Guvernul va lucra cu toţi primarii şi autorităţile publice locale alese", a precizat Maia Sandu.

PUBLIKA.MD aminteşte că Ion Ceban este noul primar al Capitalei. Cel puţin asta arată rezultatele preliminare ale alegerilor de ieri, care îl dau câştigător pe candidatul PSRM. După ce a acumulat cele mai multe procente în primul tur de scrutin, socialistul l-a învins pe candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, şi în turul doi.

Ceban a obţinut 52,39 la sută din voturi, cu 5 puncte procentuale mai mult decât contracandidatul său, o diferenţă de aproape 12 mii de voturi dintre cei doi. Acum, după modificarea configuraţiei politice în Chişinău, rămâne de văzut cum se va răsfrânge eşecul lui Năstase asupra coaliţiei de guvernare, în condiţiile în care atmosfera în interiorul alianţei PSRM-ACUM este suficient de încordată încât să ducă la o ruptură între cele trei componente politice care guvernează ţara. 

Astăzi, 4 noiembrie, #ALEGEPUBLIKA. Cele mai noi informaţii despre rezultatele turului doi al alegerilor sunt pe www.alegepublika.md, pe canalul nostru de youtube sau pagina de Facebook.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu