Maia Sandu îl acuză pe Vlad Plahotniuc că ar fi uzurpat puterea deoarece face declarații la briefingurile de la sediul PDM

Embed:

Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, îl acuză pe liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc că ar fi uzurpat puterea în stat pentru că face ședințe, apoi declarații de la sediul Partidului Democrat din Moldova.

Fosta ministră liberal-democrată a făcut această afirmație, astăzi, după ce a ieșit de la procuratură, unde a fost invitată să fie audiată în calitate de martor pe denunțul înaintat recent împotriva președintelui democraților. Ea a refuzat să prezinte probe în susținerea demersului său, iar anterior a recunoscut că deocamdată nu are probe și trebuie să le acumuleze.

Maia Sandu a declarat că în denunţul său, în special, se referă la declaraţiile făcute de Vlad Plahotniuc după şedinţele săptămânale ale Partidului Democrat din Moldova.

"O să vedeţi, inclusiv, din declaraţiile preşedintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, când vine la conferinţe de presă, mai bine zis, la briefing şi vorbeşte din numele Guvernului, vorbeşte din numele Parlamentului, vorbeşte din numele instituţiilor publice, procurorul m-a invitat să-mi aducă la cunoştinţă articolul din Codul Penal despre răspundere penală în cazul unui denunţ fals", a spus Maia Sandu.

În comunicatul Procuraturii Generale se menţionează că motivaţia aducerii la cunoştinţa denunţătorului a prevederilor legate este o măsură obligatorie şi nu opţională. 

"Persoanei care face denunţ sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunţul sau plângerea este intenţionat calomnios", se precizează în comunicat.

Recent, liderul PAS a depus la Procuratura Generală un denunț împotriva președintelui PDM. Ea are statut de martor în această cauză penală, care este instrumentată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu