Maia Sandu îl acuză pe Eduard Harunjen că nu-şi îndeplineşte obligaţiunile de serviciu şi a eşuat lamentabil. REPLICA procurorului general

Premierul Maia Sandu îl acuză pe procurorul general, Eduard Harunjen, că nu îşi îndeplineşte obligaţiunile de serviciu şi a eşuat lamentabil. 

"Astăzi în Republica Moldova nu există Procuratură. Mai bine zis există, dar în realitate nu lucrează. Harunjen şi Beţisor ieri arătau penibil, încercând să demonstreze că îşi îndeplinesc misiunea. Ziceau că investighează furdul miliardului şi că în curând se va ajunge la finalitate. Au eşuat lamentabil", a precizat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

În replică, Eduard Harunjen a menţionat că e greu de înţeles cum procurorul general poate fi responsabil de toate dosarele din tară.

"Este greu de comentat astfel de declaraţii, este greu de înţeles cum procurorul general poate fi responsabil de toate dosarele din tară. Infracţiunile legate de fraudarea sistemului bancar sunt investigate de toata PG şi ofiţerii CNA, de aproape 1 an, în aceste activităţi este implicat şi ARBI din CNA, printr-o ordonanţă a procurorului general, în această grupă au fost incluşi şi ofiţeri IGP din cadrul MAI. Acestui grup i s-au acordat toate posibilităţile tehnice şi administrative pentru investigaţii. La solicitarea procurorilor anticorupţie, am expediat autorităţilor din alte state zeci de comisii rogatorii. În astfel de circumstante este greu de inteles mesajul premierului", a declarat Eduard Harunjen pentru Publika.MD.

Totodată, Maia Sandu a venit cu învinuiri către toţi cei 660 de procurori că nu îşi fac bine meseria: "Am un mesaj către cei 660 de procurori din Republica Moldova. Începeţi să vă comportaţi ca nişte procurori adevăraţi. Nu staţi ascunşi prin birouri. Eduard Harunjen va răspunde în faţa legii pentru inacţiunile sale. Sunteţi 660 de procurori aţi putea să deveniţi independenţi, să vă apucaţi de treabă şi să lucraţi în interes naţional.

În acest context, procurorul general, Eduard Harunjen, a menţionat că: "Acest mesaj îl dau procurorilor timp de trei ani de zile. Asta tot timpul am solicitat de la ei".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu