Maia Sandu explică de ce a renunţat la procurorul european (VIDEO)

Embed:

Prim-ministul Maia Sandu a explicat motivul pentru care a renunţat la procurorul european. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui briefing după şedinţa Guvernului. 

"Una dintre componentele majorităţii parlamentare a spus de nenumărate ori că nu va sprijini eliminarea acestei cerinţe faţă de cetăţenia procurorului general. Noi, cei de la blocul ACUM ne dorim altceva, dar realitatea politică este cea care este. Noi ne dorim să mergem mai departe cu reforma în procuratură, să putem să alegem un procuror foarte bun, care are experienţă de lucru într-o ţară unde procuratura funcţionează. Sper să identificăm cât mai mulţi oameni şi să-i încurajăm să aplice. Îmi doresc să vină şi oameni care au experinţă de procuror în România, în Statele Unite sau alte ţări din Uniunea Europeană, oameni care au lucrat în sisteme funcţionale şi care pot foarte repede să pună lucrurile în mişcare aici", a declarat premierul, Maia Sandu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că anterior, când PAS se afla în opoziţie, Maia Sandu spunea că atunci când va ajunge la guvernare, va numi în funcţie un procuror din UE. Imediat ce a făcut alianță cu PSRM şi Igor Dodon și a ajuns la putere, Sandu şi-a schimbat retorica.

Lasă un comentariu