Maia Sandu, după 100 de zile în fruntea Guvernului: Dacă nu simțim diferența, toată lupta noastră a fost în zadar (VIDEO)

Embed:

Premierul Maia Sandu a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile de mandat în fruntea Executivului. Acesta s-a lăudat că guvernarea a reuşit să iasă din furtună şi a redat oamenilor libertatea.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a îndemnat cetăţenii să facă un exerciţiu de memorie pentru a vedea dacă s-au schimbat lucrurile timp de patru luni. 

"Dacă nu simțim diferența, toată lupta noastră a fost în zadar. Dar dacă simțim, atunci fiecare lacrimă și strop de sudoare, fiecare oscior rupt a meritat", a spus Maia Sandu.

Potrivit prim-ministrului acum Guvernul a devenit o instituţie transparentă şi deschisă pentru cetăţeni. Aceasta s-a lăudat şi cu faptul că mai mulţi funcţionari publici au fost daţi afară, iar acum Moldova are cel mai onest Guvern.

"Am dat afară sute de funcționari implicați în abuzuri şi acest lucru va continua. Acest Guvern este cel mai onest pe care l-a avut Republica Moldova vreodată. 

Totodată, Maia Sandu a enumerat şi alte reuşite ale Guvernului cum ar fi: reforma Justiţiei, şi modificările privind legea Procuraturii.

Raportul de activitate detaliat al Guvernului pentru 100 de zile de mandat îl puteţi vedea AICI.

Amintim că liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, a criticat dur acţiunile antipopulare ale executivului condus de Maia Sandu. Fostul premier a condamnat deciziile luate în lanţ privind majorările de taxe şi impozite şi faptul că proiectele sociale au fost oprite. 

Lasă un comentariu