Maia Sandu, criticată de mame după ce s-a împotrivit majorării alocației pentru copii

Embed:

Au rămas cu gura căscată când au aflat că Maia Sandu s-a opus majorării prestaţiilor sociale pentru copii şi a declarat că micuţii trebuie întreţinuţi de părinţi şi nu de stat. Oamenii susţin că sprijinul statului este necesar, întrucât cheltuielile pentru întreţinerea micuţilor sunt foarte mari. În plus, autorităţile au datoria de a investi în copii, deoarece aceştia reprezintă viitorul ţării.

"Până când nu ajungi mamă, nu înţelegi cât de dificil este să creşti un copil."

"Este îngrozitor. Nu toţi au posibilităţi. Sunt indignată. De ce statul ar trebui să ia bani de la noi, dar în schimb nu vor să ne ofere o susţinere socială?"

"Ei trăiesc bine. Noi numai pe scutece cheltuim 500 de lei. E foarte dureros să auzi!"

"Păi dacă să fie aşa, rămânem şi noi fără copii, fără generaţie proaspătă dacă să rezumi totul la chestia că fiecare să aibă grijă de dânsul."

"Dacă statul nu o să ne ofere susţinere, atunci cine o să rămână aici să trăiască?"

"Nu este o opinie corectă. La ce ne-ar trebui, în acest caz, instituţiile statului, dacă acestea nu ajută şi nu oferă sprijin mamelor cu copii? Mai mult, intenţionează să întreprindă anumiţi paşi care sunt împotriva mamelor care au copii. "

CITEȘTE ȘI: Maia Sandu a fost împotriva majorării alocației pentru copii în timp ce se afla la guvernare

În cadrul unei conferinţe de presă, întrebată de ce s-a opus majorării prestaţiilor sociale pentru copii, Maia Sandu a preferat să treacă la atac şi să se victimizeze, în loc să îşi motiveze decizia.

"O vedem pe Ruxanda Glavan că încearcă să mă discrediteze făcând apel la faptul că sunt femeie și nu mă comport ca o femeie", a spus Maia Sandu, preşedinte PAS.

Potrivit unui document apărut în presă, pe când era ministru al Educaţiei, Maia Sandu a blocat un proiect de lege elaborat de ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. Proiectul prevedea creşterea indemnizaţiei unice oferite la naşterea copilului de la 3100 de lei până la 5500 de lei şi acordarea unui sprijin financiar din partea statului pentru copiii adoptaţi, orfani, cei rămaşi temporar fără ocrotire părintească, inclusiv pentru continuarea studiilor, dar şi pentru mamele neasigurate.

Fostul ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan a declarat că Maia Sandu susţinea atunci că părinţii, şi nu statul, trebuie să-şi întreţină copiii. Mai mult, spunea Sandu, mamele ar trebui să muncească din greu pentru a-şi creşte odraslele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu