Maia Sandu critică implicarea lui Traian Băsescu în politica moldovenească

Invitați la postul de televiziune TVR Moldova, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și cel al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au opinat că integrarea europeană a Republicii Moldova este posibilă și au pus tunurile pe fostul președinte al României Traian Băsescu și pe partidul unionist al lui Anatol Șalaru, scrie deschide.md

Provocată fiind de către moderatorul emisiunii „Punctul pe azi” să-și expună părerea despre implicarea lui Traian Băsescu în politica moldovenească, liderul PAS, Maia Sandu, a afirmat că acest lucru ar conveni doar socialiștilor, care astfel ar putea câștiga alegerile parlamentare încă din primul tur. Despre o eventuală colaborare cu Partidul Unității Naționale a lui Anatol Șalaru, partid ce se bucură de susținerea lui Traian Băsescu, aceeași Maia Sandu a specificat că acest lucru depinde mai mulți factori.

„Depinde de comportamentul acestui partid și de oamenii pe care îi vor promova acest partid (...). Îmi pare rău că Traian Băsescu a ajuns să promoveze mesaje eurosceptice în Republica Moldova. Traian Băsescu ar trebui să sprijine alianța PAS-PPDA și să transmită electoratului că integrarea europeană nu are nimic de-a face cu actuala guvernare”

În ce privește valabilitatea integrării europene față de o mai sigură accedere în spațiul comunitar prin Unirea cu România, Maia Sandu a precizat că nimeni nu trebuie să stea să aștepte Unirea și că toată lumea trebuie să muncească pentru a face pași spre integrarea europeană, chiar dacă nimeni de la Bruxelles nu a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla vreodată, iar unirea ar aduce automat în UE actualul stat Republica Moldova.

La rândul său, ca răspuns la afirmațiile lui Traian Băsescu, conform cărora cei care promovează integrarea europeană a R. Moldova mint, întrucât acest lucru nu se va întâmpla niciodată, Andrei Năstase a precizat că integrarea în spațiul comunitar nu este o iluzie și că multe alte state, aflate la același nivel cu Republica Moldova, au reușit să ajungă în spațiul comunitar.

„Nu putem vorbi despre iluzii în ce privește integrarea în Uniunea Europeană, atâta vreme cât în UE s-au integrat țări de aceeași categorie ca și noi.”

Amintim că, în recentele vizite pe care le-a făcut la Chișinău pentru susținerea Partidului Unității Naționale, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a criticat partidele care se declară europene, dar afirmă că nu vor face alianțe cu corupții, menţionând că partidele respective ar trebui să lase deoparte orgoliile și să se așeze împreună la masa negocierilor pentru a asigura direcția vest a Republicii Moldova. Traian Băsescu a mai precizat că, știind foarte bine opinia Uniunii Europene, politicienii de la Chișinău - care vorbesc de integrarea europeană - își mint electoratul, acest lucru nefiind posibil în următorii câțiva zeci de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu