Maia Sandu CRITICĂ DUR Guvernul Chicu: Face campanie electorală pentru Dodon, iar acţiunile Executivului sunt împotriva cetăţenilor

Embed:

Guvernul condus de Ion Chicu face campanie electorală pentru preşedintele Igor Dodon, iar acţiunile Executivului sunt îndreptate împotriva cetăţenilor. Este opinia liderului PAS, Maia Sandu, care, alături de colegii săi de partid, a analizat activitatea Guvernului Chicu la o sută de zile de la învestire.

"Acţiunile guvernului lui Dodon din ultimele 100 de zile ne arată clar că acest Guvern are o singură preocupare, realegerea lui Igor Dodon. Este un Guvern împotriva cetăţenilor, căci este un Guvern al scumpirilor, este un Guvern al aşa ziselor micilor reforme cum le numesc ei sau al reformelor mimate", a menţionat liderul PAS.

Maia Sandu a criticat creşterea tarifului la călătoriile interurbane cu până la 45%, fără un audit şi fără oferirea de compensaţii persoanelor cu venituri modeste. Liderul PAS a criticat şi cele două valuri de scumpiri ale carburanţilor din ianuarie, care potrivit ei, au fost nejustificate.

Maia Sandu mai crede că, de când a venit la guvernare premierul Ion Chicu, ţara noastră a fost izolată pe plan internaţional.

"Relaţiile cu Uniunea Europeană, cu România, cu Ucraina sunt, practic, îngheţate. Această situaţie se datorează doar credibilităţii extrem de scăzute a lui Igor Dodon personal şi a Guvernului acestuia. În consecinţă, nu a fost obţinută nici cea de-a doua tranşă a asistenţei macrofinanciare, nu mai vorbim de tranşa a treia. Chiar şi în relaţiile cu Federaţia Rusă guvernarea nu a fost obţinut niciun rezultat", a declarat preşedintele PAS.

Consilierul premierului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, a respins acuzaţiile.

"Guvernul Chicu este Guvernul condus de Ion Chicu. Atunci când doamna Sandu numeşte cabinetul Chicu, Guvernul scumpirilor, doamna Sandu uită să spună că dânsa, ca premier, nu a reuşit să gestioneze nişte probleme şi le-a transmis mai departe. Când vorbim despre izolare, probabil doamna Sandu vrea ca Republica Moldova să fie în izolare, dar nu are norocul să fie aşa, în ghilimele. Guvernul comunică foarte intens cu toţi partenerii de dezvoltare", a punctat Vitalie Dragancea.

Guvernul condus de Ion Chicu a fost învestit în 14 noiembrie anul trecut cu voturile deputaţilor PSRM şi PDM.

loading...

Lasă un comentariu