Maia Sandu, contra majorărilor de salarii

Embed:

Liderul PAS, Maia Sandu, nu știe de unde vor fi luați bani pentru creşterea salariilor bugetarilor. Mai mult, Sandu admite că lefurile mărite vor fi plătite doar până la alegeri, deoarece majorarea lefurilor anunțată recent de democrați nu are acoperire financiară. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea "Adevărul Live Moldova". 

"Ca sa poti sa plăteşti aceste salarii sunt necesare mai multe condiţii: una la mână, să ai relaţii bune cu organizaţiile internaţionale, ca să poţi să asiguri finanţare din exterior. Să ai o economie puternică, pentru că salariile se plătesc din impozitele care vin din economii. Da, poate să plătească aceste salarii majorate timp de două luni, până la alegeri, dar după aia, PDM nu are cum să le plătească", a spus Maia Sandu, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidariate.

Potrivit preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, creşterea economică din ultimii ani, precum şi sporirea veniturilor vor permite majorări de salarii din 1 decembrie pentru aproximativ 200 de mii de persoane, inclusiv 150 de mii de bugetari. Următoarea etapă de creştere a lefurilor este anunţată pentru primăvara anului 2019.

În cadrul aceleiași emisiuni, Maia Sandu a mai spus că este împotriva referendumului propus de PDM, privind includerea parcursului european în Constituție. Asta după ce, la mijlocul lunii octombrie, votul privind revizuirea Legii Supreme în Parlament a picat. Au lipsit cele 13 voturi ale deputaţilor PL şi PLDM, formaţiuni care se declară pro-europene. Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a recunoscut faptul că liberalii şi liberal-democraţii s-au consultat cu liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, înainte de a refuza introducerea obiectivului de integrare europeană în Legea Supremă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu