Maia Sandu confirmă că impozitele vor fi majorate începând de anul viitor

Embed:

Impozitele vor fi majorate începând de anul viitor. Acest lucru l-a confirmat prim-ministrul Maia Sandu, potrivit căreia creșterea este condiționată de acordul pe care Guvernul pe care îl conduce l-a semnat cu Fondul Monetar Internaţional. Maia Sandu spune, însă, că cetăţenii vor putea afla mai târziu cât vor crește impozitele

"În momentul în care o să avem aprobarea echipei de la Washington în raport cu cele convenite cu noi aici, Guvern şi misiunea care a fost, în acel moment, o să le facem publice. Dar așa cum am spus și altă dată, noi o să facem totul ca să protejăm oameni cu venituri mici, chiar dacă vor fi majorări", a declarat premierul Maia Sandu.

Anterior, ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţa, a motivat necesitatea majorării impozitelor în scopul menținerii capacităţii de plată a salariilor, dar şi pentru a păstra relaţiile cu partenerii de dezvoltare.

În 1 octombrie 2018, a intrat în vigoare reforma fiscală implementată de Guvernul Filip. Printre principalele prevederi ale acestui document se numără stabilirea unei cote unice de calculare a impozitului pe venit în mărime de 12 la sută, în loc de 18, cât era anterior. Iar pragul de şapte la sută a fost anulat, fapt ce a permis ca salariile mai mici de două mii de lei să nu fie impozitate, ceea ce reprezintă o premieră pentru ţara noastră.

Reforma fiscală mai prevede dublarea scutirii personale, de la 11 280 de lei la 24 000 de lei.

De asemenea, din 2018, angajatorii achită mai puțin la bugetul asigurărilor sociale, mai exact 18% în loc de 23 la sută.  

Lasă un comentariu