Maia Sandu: "Astăzi am făcut un prim pas spre victorie. Vă aştept în turul II"

Secţiile de votare din ţară s-au închis. Circa 1.430.071 de moldoveni au mers să îşi aleagă viitorul preşedinte. Candidatul PAS, Maia Sandu a oferit primele declaraţii după închiderea secţiilor de votare. 

Aceasta a mulţumit tuturor celor care au votat, în special femeilor, procentul de participare al acestora fiind de 54%.

"Vă mulţumesc celor care au mers la vot. Vreau să le mulţumesc femeilor care au ieşit la vot. Sunt onorată că aţi ascultat apelul meu. Le mulţumesc colegilor din diaspora, care au făcut un efort mult mai mare decât noi. Au fost mai puţin tinerii care au mers astăzi la vot din cauza impedimentelor. Şi pentru turul II vă promitem că vom îndepărta aceste probleme. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care m-au sprijinit. Tuturor celor care au făcut posibil ca acest lucru să se întâmple. Foarte mulţi oameni care au muncit cu noi. Republica Moldova nu a mai văzut aşa campanie. Eu cred că noi astăzi ne putem mândri cu o primă victorie, un prim pas către o viaţă demnă. Asemenea oameni vom merge mai departe şi vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus. Vă mulţumesc şi vă aştept în turul II", a declarat Maia Sandu. 

Toate secțiile de votare din țară au fost închise. Până la ora 21:00 au votat 1.430.071 de moldoveni. Cei mai mulţi dintre alegători au fost persoanele cu vârsta peste 57 de ani. Cei mai pasivi alegători fiind tinerii cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani.

În listele electorale de bază se regăsesc peste 2,83 milioane de cetățeni cu drept de vot.

Pentru acest scrutin, CEC a acreditat 3.764 observatori, dintre care 3.202 naționali și 562 internaționali.

Cetățenii cu drept de vot, care domiciliază în stânga Nistrului, la alegerile prezidențiale de astăzi vor vota în 30 de secții de votare.

Primele date preliminare referitor la rezultate vor fi prezentate către ora 22:00.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu