Maia Sandu anunţă un nou termen. Sinistraţii de la Otaci să aştepte până mâine

Oamenii care au rămas fără locuinţă în urma prăbuşirii blocului de la Otaci continuă să aştepte ajutorul promis de Guvern. Premierul Maia Sandu a anunţat un nou termen privind estimarea pagubelor, în cadrul unei conferinţe de presă.

"În comisia iniţială au fost incluşi reprezentanţi ai beneficiarilor, astăzi se discută cu toţi beneficiarii pe calculele care au fost făcut să se cunoască reacţia oamenilor, dacă oamenii consideră că au fost corect estimate aceste cifre. Mâine în a doua jumătate a zilei am convocat şedinţa Comisiei pentru Situaţii Excepţionale şi de Urgenţă. Acolo sperăm deja să avem ultimele cifre ţinând cont de şi de discuţiile pe care le-au avut membrii comisiei cu potenţialii beneficiari. O să anunţăm cifrele după discuţiile cu cetăţenii. E tare important să avem şi feedback-ul lor la aceste calcule. Deci, mâine la şedinţa comisiei guvernamentale o să avem decizie pe aceste cifre", a precizat Maia Sandu. 

Anterior, premierul Maia Sandu a declarat că estimarea pagubelor va fi făcută până în data de 5 iulie, după care se vor aloca bani pentru sinistraţi, acest lucru însă nu s-a întâmplat. 

CITEŞTE ŞI: Ajutorul de la Guvern ÎNTÂRZIE. Ce spune Maia Sandu privind pagubele înregistrate în urma prăbuşirii blocului de la Otaci

Publika.md aminteşte că în data de 19 iunie, o scară cu 12 apartamente dintr-un bloc cu 9 etaje din Otaci s-a făcut una cu pământul. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, întrucât locatarii au fost evacuaţi cu doar câteva ore înainte de prăbușire. În total, 46 de oameni, printre care 11 copii au rămas fără acoperiş deasupra capului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu