Maia Sandu a refuzat să semneze un pact anti-Plahotniuc, propus de socialişti

Embed:

Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a refuzat să semneze pactul anti-Plahotniuc. Propunerea de a semna un astfel de document a venit din partea socialistului Igor Dodon.

Liderul PSRM a îndemnat-o public pe Maia Sandu să-și asume în scris obligația de a nu face coaliție cu democratul Vlad Plahotniuc, în cazul în care va ajunge președinte. 

"Eu semnez acum față de dumneavoastră acest angajament. Angajamentul public față de toți cetățenii RM. Și fac un apel către oponenții mei politici să semnați acest angajament, în special Maia Sandu. Astăzi la ora 13:00 să fiți în oficiu. Noi o să vă aducem acest angajament", a declarat preşedintele PSRM, Igor Dodon. 

Reprezentanții PSRM au mers cu documentul la sediul PAS, însă nu au fost lăsați să intre.

Socialistul Ion Ceban a menționat că prin refuzul de a semna acest acord, Maia Sandu demonstrează că nu-și va respecta angajamentele asumate în fața cetățenilor.

"Este ultima dovadă a faptului că Maia Sandu este candidatul lui Plahotniuc așa cum a afirmat și Andrei Năstase în acea discuție telefonică cu Slusari. Noi considerăm că așa cum a susținut-o acum Plahotniuc din plin, împreună cu Partidul Democrat, este o înțelegere între ei de a prelua sub presiune externă toată verticala puterii în Republica Moldova. Maia Sandu refuză să semneze angajamentul anti-Plahotniuc", a spus socialistul Ion Ceban. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu