Maia Sandu a greşit atunci când şi-a asumat răspunderea privind modificarea legii Procuraturii, potrivit unui sondaj

Embed:

Moldovenii cred că Maia Sandu a greşit atunci când şi-a asumat răspunderea privind modificarea legii Procuraturii, pentru că acest lucru a dus la căderea Guvernului. Cel puţin, asta arată rezultatele celui ai recent sondaj de opinie realizat de IMAS.

Mai exact, 50 la sută dintre participanţii la sondaj au fost de părerea că fostul premier a făcut un pas greşit, soldat cu demiterea cabinetului de miniştri, prin moţiune de cenzură. Pe de altă parte, 37 la sută dintre moldoveni spun că Maia Sandu a procedat corect, chiar dacă a pierdut guvernarea.

Totodată, 47 la sută dintre participanţi cred că Executivul Sandu trebuia oricum demis din cauza proastei guvernări. Iar 42 de procente cred că liderul PAS a recurs la acest gest intenţionat, pentru că era conştientă de rezultatele slabe ale guvernării şi voia să treacă în opoziţie. 

Tot 42 la sută dintre respondenţi cred că Maia Sandu a procedat astfel pentru a-şi pregăti o platformă de lansare în cursa pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor. Guvernul condus de ea a fost demis în 12 noiembrie cu votul a 63 de deputaţi socialişti şi democraţi.

PSRM a înaintat o moţiune de cenzură după ce premierul şi-a asumat, în 6 noiembrie, răspunderea pentru un proiect de lege care îi permite să propună candidaturile pentru funcţia de procuror general. Sondajul IMAS a fost realizat în perioada 2-14 decembrie pe un eşantion de 1090 de oameni şi are o marjă de eroare de trei la sută.

loading...

Lasă un comentariu