Maia Sandu a explicat de ce a plecat Dodon la Adunarea ONU şi ce se va întâmpla dacă va face declaraţii care nu reflectă poziţia Guvernului

Embed:

Guvernul este o instituție foarte ocupată. Aşa a explicat Maia Sandu motivul pentru care preşedintele ţării, Igor Dodon, a mers în locul premierului la Adunarea ONU de la New York.

"A fost o decizie comună sau, mai bine zis, o solicitare ca dânsul să meargă acolo. Guvernul este o instituție foarte ocupată. Eu am preferat să merg la Washington pentru a discuta proiecte concrete cu partenerii de acolo. Și la Bruxelles ca să discut, iarăși, proiecte concrete", a precizat  Maia Sandu, într-o conferință de presă la Guvern, unde şi-a prezentat raportul de activitate pentru 100 de zile de mandat.

Totodată, premierul Maia Sandu a anunţat ce urmează dacă Igor Dodon va face declarații care nu reflectă poziția Guvernului și mai ales a Blocului ACUM. 

"În situația în care președintele Igor Dodon va face declarații care nu reflectă poziția Guvernului și mai ales a Blocului „ACUM”, ne vom disocia clar de aceste declarații, inclusiv pe partea care ține de retragerea munițiilor și armatei din regiunea transnistreană. Pe acest subiect, noi am spus întotdeauna foarte direct și insistăm pe acest lucru la toate întâlnirile, inclusiv cu reprezentanții Federației Ruse - că armata și munițiile trebuie retrase", a conchis Maia Sandu.

Citeşte şi: Discursul lui Igor Dodon care va fi prezentat la ONU, coordonat cu MAEIE și Putin

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu