Maia Laguta a devansat 5 partide după numărul de voturi acumulate în Chişinău pe 28 noiembrie

Embed:

Şi în a 3-a zi de după scrutin, atenţia opiniei publice rămâne monopolizată de partidele care au acces în viitorul Legislativ. Să nu uităm, însă, că în cursa electorală au participat şi 19 candidaţi independenţi.

Campion între independenţi a devenit fiul magnatului petrolier Anatol Stati - Gabriel. Pentru el au votat aproape 0,5 la sută dintre alegători. Stati jr. a obţinut acelaşi scor ca şi partidul "Moldova Unită", condus de Vladimir Ţurcan şi a devansat partidul "Pentru Neam şi Ţară", pe lista căruia a candidat Sergiu Mocanu.

Pentru Maia Laguta au votat 1.800 de alegători din toată ţara, iar în Chişinău ea a devansat cinci partide. Candidatul Victor Stepaniuc are un rezultat de aproape 8 ori mai modest decât al lui Stati.

Interpreta Lenuţa Burghilă a cucerit inimile a 370 de persoane. Potrivit rezulatelor, în Dubăsari nicio persoană nu-i acordă încredere, în raioanele Glodeni şi Leova doar câte una, iar în Bălţi, doi alegători au votat pentru ea.

În campania electorală, candidaţii independenţi au cheltuit, în total, aproape 3 milioane de lei. Mai mult de o treime din sumă îi revine lui Gabriel Stati.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu