MAI reacţionează! Sancţiuni mai drastice pentru cei care se vor încumeta să facă abuzuri asupra poliţiştilor

Embed:

Abuzurile asupra poliţiştilor nu vor mai fi tolerate. Ministerul de Interne propune înăsprirea drastică a sancţiunilor pentru persoanele care nu se vor supune somaţiilor sau vor aplica forţa împotriva oamenilor legii. 

Conform datelor Ministerului Afacerilor Interne, doar anul trecut, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate peste 600 de cazuri de nesupunere față de politişti și peste două mii de cazuri de agresare a reprezentanţilor forţelor de ordine.

De asemenea, au fost săvârșite peste 19 mii de acte de huliganism.

Conducerea ministerului propune ca amenda minimă pentru cazurile de huliganism să crească de la patru mii la 10.000 de lei, iar pedeapsa maximă cu închisoarea să fie nu de șapte, ci de nouă ani.

De asemenea, pentru agresarea polițiștilor, vinovaţii ar putea fi obligaţi să plătească o amendă de la 10.000 de lei și să stea până la nouă ani după gratii.

Un caz relativ recent de ultragiere a poliţiştilor a avut loc în august 2014, în satul Baurci. Atunci, câțiva tineri au atacat un echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare, după care au furat maşina poliţiei şi i-au dat foc.

De asemenea,  poliţiştii au fost deseori agresaţi de către şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu