Mai puţine spitale în Capitală. IATĂ lista instituţiilor medicale care vor fi comasate

Embed:

Optimizarea instituţiilor medicale este una din prevederile reformei în sănătate. Astfel, până în anul 2014 urmează să fie comasate mai multe spitale republicane şi municipale de acelaşi profil, care vor avea administraţie comună.

În luna martie a acestui an, Ministerul Sănătăţii şi-a propus să eficientizeze resursele în domeniul spitalicesc. Potrivit reformei în sănătate, prin comasarea mai multor spitale de acelaşi profil se va evita dublarea serviciilor medicale în municipiul Chişinău.

Astfel, Institutul de Ftiziopneumologie va fi comasat cu Spitalul Municipal de Tuberculoză şi cu Spitalul de Tuberculoză din Vorniceni.

Administraţie comună vor mai avea Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă", Centrul SIDA şi Dispensarul Dermato-venerologic Republican.

Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului va fi reunit cu Spitalul Republican de Copii "Emilian Coţaga".

Spitalul Municipal "Valentin Ignatenco" va avea aceeaşi administraţie cu Spitalul Municipal de Copii numărul unu şi Spitalul Municipal de Copii de Boli Infecţioase.

De asemenea, urmează a fi comasate Centrul Ştiinţifico-Practic Medicină de Urgenţă, Spitalul Republican de Traumatologie şi Ortopedie şi serviciul de ortopedie în cadrul Spitalului Clinic Republican.

Alte cinci instituţii medicale care urmează a fi reunite sunt Spitalul Clinic Republican, Institutul Cardiologic, cel Oncologic, Institutul de Neurologie şi Neurochirugie şi Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

Ministerul Sănătăţii va organiza concursuri pentru funcţiile de director ai instituţiilor nou-formate. Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a declarat, anterior, că optimizarea spitalelor nu presupune disponibilizări. Oficialul a dat asigurări că angajaţilor vizaţi li se vor propune alte funcţii în cadrul instituţiilor medicale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu