Mai puţine microbuze în Capitală. Pe ruta 161 activează doar două unităţi de transport, iar pe cursa 185 – opt

Embed:

Peste o sută de microbuze de rută din Capitală nu mai ies pe linie. Despre acest lucru a anunţat şeful Direcţiei Transport public, Adrian Boldurescu, în cadrul şedinţei Primăriei.Potrivit lui Boldurescu, există, însă, date neoficiale care demonstrează că numărul acestora ar fi mai mare.

Pe linia 185 au circulat astăzi doar trei microbuze, în timp ce anterior - 32. Administraţia firmei de transport spune că şoferii nu vor să lucreze, deoarece din noiembrie trecut, pe acelaşi traseu circulă microbuzele de pe itenerarul 125. Asta s-a întâmplat după ce o porţiune de drum s-a deteriorat.
 
"În timp de trei luni de zile eu am pierdut 12 maşini la rută", a spus mecanicul de microbuze de pe ruta 185, Pavel Baranciuc,  

Totodată, şeful Direcţiei Transport a precizat că în viitorul apropiat, două rute ar putea să-şi sisteze activitatea.

"Avem două rute care ar putea să se închidă. Este vorba de ruta 161, unde activează doar două microbuze, şi 185 – unde sunt opt unităţi de transport", a declarat Adrian Boldorescu.

"Este vorba despre acea tendinţă la care ne aşteptam şi despre care s-a discutat", a menţionat primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Şoferii spun că au puţini pasageri, iar banii câştigaţi le ajung doar pentru combustibil şi pentru a plăti taxa administratorului.

"Ce salariu să am, dacă 125 merge peste 4 minute, da la noi intervalul este 40 de minute. Ce fel de salariu poate să mai fie", spune şoferul unui microbuz de pe ruta 185, Gheorghe Musteaţă.

Oamenii doresc ca microbuzele de pe linia 185 să circule ca pe vremuri.

"Rutele microbuzelor numărului 185 este comod pentru locuitorii din Durleşti. Aspectul negativ este că acestea circulă doar până la ora 18:00", a spus o femeie.

"Nouă ne este convenabil că ajungi cu microbuzul şi la Gara Centrală şi la Gara de Nord, şi la piaţă", susţine un bărbat.  

În prezent, peste 1800 de microbuze transportă călători, în Capitală.

Publika.md aminteşte că, în luna mai, şoferii de pe rute au protestat şi au venit cu o iniţiativă de majorare a tarifului pentru o călătorie cu microbuzul. Astfel, Dorin Chirtoacă a amânat majorarea cu doi lei a tarifului pentru o călătorie cu microbuzul, până când şoferii vor respecta regulile de circulaţie şi nu vor lua mai mult de cinci pasageri în picioare.

Ulterior, Dorin Chirtoacă a declarat că microbuzele ar trebui să dispară, fiind înlocuite cu autobuze şi troleibuze.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu