Mai puţine incendii, pagube mai mari. Câţi moldoveni au murit în incendii în ultimii 10 ani

Embed:

În ultimii zece ani, numărul incendiilor din Moldova a scăzut cu aproape 30 la sută. Însă pagubele materiale provocate de flăcări s-au dublat.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, anul trecut, au avut loc peste 1.600 de incendii, în timp ce în 2008 numărul acestora era de peste 2.200.

Iar valoarea daunelor provocate de foc a crescut de la 27 de milioane de lei în 2008 la 58 de milioane în 2017. Cele mai mari prejudicii au fost înregistrate în 2011, atunci când au trecut de 136 de milioane de lei.

Datele IGSU mai arată că, anul trecut, în municipiul Chișinău s-au produs aproape 300 de incendii. Cele mai multe cazuri, peste 80, au fost înregistrate în sectorul Botanica, în Râșcani aproape 70, iar în sectorul Buiucani peste 50. În Centru, pompierii au intervenit, anul trecut de 50 de ori, iar în sectorul Ciocana - de 43 de ori.

Datele mai arată că, în 2017, în raioanele Cahul și Orhei au fost înregistrate peste 60 de incendii, iar în Fălești, Hâncești și Căușeni numărul acestora a depășit 50.

La polul opus sunt raioanele Dondușeni, Taraclia, Basarabeasca și Dubăsari, unde au avut loc mai puțin de 20 de astfel de evenimente.

În ultimii zece ani, au căzut pradă flăcărilor peste 1.300 de persoane, printre care 61 de copii. 

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc cere IGSU acțiuni ferme pentru conectarea gratuită a unor detectoare de alertă pentru familiile nevoiașe

Subiectul a fost discutat și la ședința Partidului Democrat de săptămâna trecută, când liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, a cerut responsabililor din Guvern să vină cu soluţii pentru a exclude cazurile de deces. 

Președintele PDM a cerut ca familiile sărace să beneficieze de detectoare de fum gratuite. Astăzi va fi lansată o campanie naţională în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu