MAI PUŢINE ACCIDENTE. Numărul tragediilor pe şosele a scăzut cu circa două la sută

Embed:
Numărul tragediilor pe şosele este într-o uşoară scădere. Potrivit statisticilor oficiale, în prima jumătate de an, au avut loc în jur de 1130 de accidente rutiere sau cu circa două la sută mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor poliţiei, în primele şase luni ale anului au fost înregistrate 1123 de accidente, cu 26 mai puţine decât în aceiaşi perioadă din 2018. 

Şi numărul victimelor a scăzut ușor. 104 oameni au murit în astfel de circumstanțe, cu aproximativ 16 la sută mai puțin faţă de prima jumătate a anului trecut. Numărul răniților a ajuns la 1303, în descreștere cu opt procente. 

Cele mai multe accidente s-au produs în Capitală, aproape jumătate din total. Pe următoarele poziții sunt raioanele Orhei şi Ialoveni, urmate de UTA Găgăuzia. Raioanele Teleneşti, Criuleni şi Hânceşti au puţin peste două la sută, iar la coada listei se află raionul Floreşti, cu 1,8 procente.

Statisticele Inspectoratului General al Poliţiei arată că principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt viteza excesivă și neglijența participanților la trafic, inclusiv a pietonilor.

Lasă un comentariu