MAI PUȚINE ACCIDENTE ÎN ORHEI. Autorităţile intenţionează să extindă proiectul de iluminare a trecerilor de pietoni din localitate

Embed:

Reducerea accidentelor rutiere este o prioritate pentru autorităţile din municipiul Orhei. Acestea intenţionează să extindă proiectul, început acum doi ani, de iluminare a tuturor trecerilor de pietoni din localitate. Până acum au fost instalate reflectoare roşii la zece zebre din oraş. Autorităţile spun că s-au convins de eficienţa acestui tip de avertizare pentru şoferi. În ultimile şase luni ale anului trecut, un singur pieton a fost accidentat uşor pe o trece de pietoni din oraş.

În 2018, Primăria municipiului Orhei a încheiat proiectul de iluminare a tuturor străzilor şi tot atunci a fost demarat sistemul de avertizare pentru şoferi, instalat în preajma trecerilor de pietoni. În consecinţă, numărul accidentelor rutiere s-a redus semnificativ.

„Numai la Orhei așa ceva este, în alte părți nu am văzut. E foarte bine. Ar trebui în toată republica așa ceva. Că tot micșorează numărul de accidente. Se vede că iată aici e zebră, dincolo iarăși e zebră. Trec frumos și nu mă tem pentru nepoți. Îi învăț”.

„ - Chiar este și frumos, și foarte, foarte ocrotitor pentru noi, toți cetățenii.
- Ați dori în toată țara să fie ?
- Ar fi foarte bine. Fiindcă într-adevăr sunt foarte multe cazuri de accidente. Anume la trecerile pentru pietoni și este un lucru foarte important pentru fiecare viață”. 

„Evident că aceste treceri de pietoni ne ajută ca să se micșoreze accidentele. Eu când merg la volan, de departe văd că se aproprie de pietoni”. 

Primarul orașului Orhei, Pavel Verejan, susține că iluminarea zebrelor cu reflectoare roșii intermitente este un proiect demarat de predecesorul său, Ilan Şor, pe care îşi propune să-l continue.

„În municipiul Orhei la ziua de astăzi avem zece treceri pietonale iluminate cu roșu. Am ales să iluminăm primele zece pe străzile principale, unde traficul rutier cu mult mai intensiv. Acest proiect va continua. Sunt sigur că până la sfârșitul anului vom amenaja toate cele 40 treceri pietonale”, a spus primarul orașului Orhei, Pavel Verejan. 

Orhei este singura localitate din R. Moldova care iluminează astfel trecerile pentru pietoni.

loading...

Lasă un comentariu