Mai puţină birocraţie! Guvernul a redus de la 60 la 13 numărul de instituţii care efectuează controale de stat

Embed:

Se reduc instituțiile de stat cu funcții de control. Astfel, din cele aproape 60 care sunt în prezent vor rămâne doar 13. Reforma prevede și reducerea până la cinci a instituțiilor cu funcții de reglementare.

Asta după ce Guvernul a aprobat astăzi un șir de modificări la legislație și a revizuit domeniile pentru unele instituții de control.

Potrivit premierului, reforma va reduce birocraţia în domeniul de afaceri.

"Chiar dacă a existat foarte multă rezistenţă internă, eu cred că continuă să fie această rezistenţă pentru că tuturor instituţiilor le place să efectueze controale, dar pe de altă parte, să nu uităm că mediul de afaceri are nevoie de previzibilitate şi transparenţă în efectuarea controalelor", a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

Pentru a evita conflictul de competențe, Guvernul a propus ca Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor să preia controlul de stat în domeniul producerii şi circulaţiei vinului, dar şi a produselor alcoolice. Instituția va efectua exclusiv controlul în domeniul alimentar și va responsabilă pentru avizarea și înregistrarea produselor alimentare noi.

De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor va fi redenumită şi va prelua de la Agenţia Turismului controlul calităţii serviciilor din acest domeniu.

În domeniul sănătății controlul va fi efectuat de o singură autoritate - Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu