Mai nou, lecţii predate cu ajutorul unor ochelari VR. Metoda unei profesoare, premiată de Microsoft

Şcoala se poate face şi cu telefonul pe bancă, cu ochelari de realitate virtuală pe cap şi lecţii ţinute pe Skype. O demonstrează un dascăl din Oradea, România, ale cărui metode de predare l-au adus în atenţia Microsoft. Copiii se simt în largul lor şi spun că învaţă mai uşor noţiunile predate, informează digi24.ro.

Profesoara Mirela Tanc a intuit că tehnologia îi va face pe copii să înveţe mai repede şi mai bine, aşa că o foloseşte din plin. A cumpărat ochelari cu care elevii pot ajunge instantaneu în celelalt capăt al lumii. Îi foloseşte inclusiv la predarea basmului.

"E mult mai interesant să înveţi astfel basmul pentru că mintea se concentrează mai bine folosind tehnologie", spune Carla Furtos, elevă.

Anul trecut, elevii au făcut un studiu comparat al basmelor americane şi româneşti. Pentru asta ei au intrat în direct, prin Skype, cu o autoare din Alaska, încântată de interacţiunea cu copiii din România.

"Această metodă de predare prin intermediul tehnologiei ne ajută să înţelegem mai uşor lecţiile şi ne ajută să învăţăm mai multe lucruri pe care nu le avem în programă. De exemplu, am învăţat despre tradiţii din Alaska sau din Malaiezia", spune Mara Făgăraş, elevă.

Metodele moderne de predare au adus-o pe Mirela Tanc în atenția Microsoft, care a premiat-o pentru ideile sale inovatoare. Una dintre cele mai apreciate a fost integrarea jocului Minecraft, foarte apreciat de copiii din întreaga lume, în lecțiile predate la clasă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu