Mai mulţi viitori antreprenori au luptat ieri pentru titlul "CEA MAI BUNA IDEE DE AFACERI". Vezi câştigătorii

Embed:

16 viitori antreprenori s-au luptat pentru titlul de cea mai bună idee de afacere.

Victoria Petcova, elevă la şcoala Profesională din raionul Căuşeni, a obţinut premiul cel mare. Tânăra vrea să-şi deschidă un atelier de confecționare a costumelor tradiţionale.

Victoria Petcova a venit la concurs cu câteva ii cusute. Juriul a considerat că tânăra a venit cu o idee de afacere realizabilă şi profitabilă în acelaşi timp.

"Pentru copii aşa tip. Pentru bărbaţi aşa. Şi pentru femei aşa ceva. Am şi diferite accesorii produse care se vor realiza în cadrul procesului de lucru sorțuri, genţi ecologice", spune Victoria Petcova, elevă la şcoala Profesională din Căuşeni.

Emoţii a avut şi profesoara care a ajutat-o pe viitoare antreprenoare să pună la punct planul de afaceri.

"Foarte mândră sunt. Mă bucur pentru ceea ce a reuşit ea. Ia este confecţionată evident tot de dânsa.A muncit tot ea. Zic Victoria, hai la etapa finală să fiu în ie nouă", a mărturisit Liliana Ciobanu, profesoara Victoriei.

Cu un premiu special s-a ales şi o tânără care vrea să deschidă un post de radio dedicat copiilor. Ecaterina Ceban spune că laptopul primit în dar îi va fi de mare ajutor.

"Fericită, împlinită. În primul rând vreau ca şi copiii mei să aibă un post de radio care să-i dezvolte intelectual, să nu fie obsedaţi de telefon, televizor sau calculator", a spus Ecaterina.

Printre planurile de business înscrise la concurs au mai fost şi deschiderea unei brutării specializate în producerea biscuiţilor personalizaţi şi a unei minifabrici de producere a marmeladei.

„Este foarte important ca aceste planuri să fie nu doar pe hârtie, să fie planuri realizate de la idee la realizarea ei”, a declarat Angela Cutasevici, Secretar de Stat la Ministerul Educaţiei. 

„Foarte important schimbarea paradigmei să vindem ce producem să o schimbăm să producem ceea ce se vinde. Tinerii au idei frumoase. Noi la rândul nostru venim cu o continuitate la acest proces. Vorbesc de start up-urile pentru tineri. Din partea statului primesc ca grant până la 65 % din sumă”, a spus Veaceslav Cernat, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii. 

Potrivit organizatorilor, scopul acestui concurs este de a promova spiritul antreprenorial în rândul tinerilor.

„Ar fi o autoangajare, ar putea presta careva activităţi în baza patentei de întreprinzător sau a-şi dezvolta o afacere, întreprindere individuală. Ne dorim ca câţi mai mulţi absolvenţi să se regăsească în piaţa muncii din Republica Moldova”, a spus Sofia Şuleanschi, director executiv al CEDA. 

Concursul organizat la Chişinău de un centru de antreprenoriat din ţară a ajuns la a cincea ediţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu