Mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru critică dur declarația lui Nicu Popescu și cer demisia de onoare al ministrului de externe

Embed:

Mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru critică dur declarația ministrului de Externe, Nicu Popescu, care a calificat conflictul armat din 1992 drept un război civil.

Aceştia cer necondiționat demisia de onoare al ministrului de externe, care, potrivit lor, a dat dovadă de trădare de neam și de patrie. Totodată, veteranii spun că nu e corect ca un ministru să nu cunoască istoria neamului său. 

Asociația Veteranilor de Război Tiras-Tighina, spun că declarația făcută de Nicu Popescu nu e o simplă gafă, ci dimpotrivă a condus la umilirea întregului neam.

”Consiliul de administrare al Asociației Veteranilor de Război 1992 Tiras-Tighina, apreciază această declarație a domnului Popescu, ca trădare de neam și țară, în susținerea politicii imperiale expansioniste a Rusiei. Îi cerem demisia de onoare”, a spus ANATOLIE CARAMAN, președintele Asociației Veteranilor Tiras-Tighina.

Şi președintele Asociației Refugiaților din Transnistria a condamnat declarația ministrului de Externe.

”Noi condamnăm acest fapt, considerăm că este o rușine națională ceea ce se întâmplă și considerăm că suntem vânduți și trădați. Nu s-a gândit la cetățenii Republicii Moldova, cei care au decedat în timpul luptelor din 1992, la zeci de mii de refugiați care a suferit în urma acestui război. Cred că, ar fi normal ca benevol să-și dea demisia de onoare și să recunoască că au greșit. Să-și ceară scuze de la tot poporul nostru”, a spus ANATOLIE BÂZGU, președintele Asociației Refugiaților din Transnistria.

Președintele Asociației ”Justețe”, Alexandru Banari, s-a arătat indignat şi de faptul că președintelui țării, Igor Dodon a salutat opinia exprimată de Nicu Popescu şi a declarat că este o poziţie echilbrată.

”Nicu Popescu este un om întâmplător în această echipă. El nu s-a manifestat în Republica Moldova cu nimic. El nu s-a manifestat în instituțiile statului. Dacă ar fi vorbit lucrul acesta Igor Dodon, noi știm poziția lui Igor Dodon. El este tot un trădător de țară. El mai nu l-o netezit pe cap pe Nicu Popescu. Bine ai făcut. Bine ai spus. Adică eu nu înțeleg, omul e din echipa Maiei Sandu, dar joacă rolurile lui Igor Dodon”, a spus ALEXANDRU BANARI, președintele Asociației ”Justețe”.

Nicu Popescu a fost taxat dur și de către fostul șef adjunct al Marelui Stat Major, Andrei Covrig, care într-o postare pe facebook, spune că este grav atunci când o gafă este făcută chiar de un diplomat. Totodată, acesta mai spune că până și un simplu student cunoaște istoria neamului, iar mai puțin un ministru de externe, un diplomat care și-a făcut studiile superioare în afara țării.

La fel, Covrig se arată indignat și de noua guvernare, care pune în fruntea statului persoane incompetente.

Amintim că ministrul de Externe de la Chişinău, Nicu Popescu, a calificat conflictul armat de pe Nistru drept un război civil, asta în timp ce în regiunea transnistreană staționează trupele ruse.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu