Mai mulţi tineri s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au adus hrană lebedelor de pe lacul Ghidighici

Embed:

S-au aprovizionat cu orz şi seminţe de floarea soarelui şi au mers să hrănească lebedele care s-au adăpostit pe lacul de la Ghidighici. Este vorba de un grup de tineri care s-a mobilizat pe reţelele de socializare. Grațioasele păsări de apă au fost destul de primitoare, mai mult, au acceptat să se fotografieze cu binefăcătorii.

Să hrănească lebedele a venit și Stas, un băiat de 11 ani care a fost însoțit de bunicul său.

"Este important să le apărăm deoarece ele fac parte din natură şi ne ajută şi pe noi şi trebuie să avem grijă de ele ca au şi ele pui ca şi noi", a spus Stas Levinti. 

"Ideia de a veni să vedem lebedele a venit spontan văzând câteva articole pe net, am zis de ce nu să mergem şi noi să le vizităm să le hrănim şi să aflăm mai multe despre aceste lebede sălbatice care au hotărât în această iarnă să de adăpostească în Moldova", a spus organizatoarea Svetlana Matvievici. 

Cele 21 de lebede au fost observate pe lac în data de 5 ianuarie. Ele sunt îngrijite de către angajaţii Agenţiei "Apele Moldovei".

"Aici avem o întreprindere care gestionează lacul de acumulare şi zilnic în fiecare dimineaţă ne trimit filmuleţele cum sparg gheaţa ca să mărească ochiul. Colegii de la Institutului de Zoologie din cadrul Academiei de Ştiinţe care ne-au recomandat un mixt de cereale tot ce înseamnă porumb, grâu, ovăz, seminţe crude şi fără pâine", a spus directorul "Apele Moldovei", Igor Hâncu. 

Alte trei sute de lebede şi-au găsit adăpost pe râul Nistru, în apropierea satului Napadova, raionul Floreşti. Păsările sunt monitorizate şi asigurate cu hrana necesară de către specialiştii de la Ministerul Mediului.

Cei care vânează lebede riscă amenzi până la 2.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu