Mai mulți taximetriști au fost trași pe dreapta. Care este motivul (VIDEO)

Serviciul Fiscal de Stat a întreprins acțiuni de prevenire și combatere a evaziunilor fiscale. Astfel, a fost controlați transportul de pasageri în regim taxi.

În scopul menținerii acestui domeniu în cadru legal, angajații SFS desfășoară cu regularitate măsuri speciale de conformare al taximetriștilor.

Astăzi, 24 ianuarie 2020, peste 20 de mașini de taxi din municipul Chișinău au fost verificate de angajații Serviciului Fiscal de Stat, Inspectoratul Național de Patrulare și Agenția Națională Transport Auto.

Fiind trași pe dreapta, transportatorii de pasageri au fost verificați inopinat pe diverse aspecte ale legislației, oamenii legii înregistrând următoarele abateri: neeliberarea bonului de casă, neutilizarea echipamentului de casă și control, desfășurarea ilicită a activității de transportator, abateri de la Regulamentul circulației rutiere și altele.

Astfel de verificări, inopinate, vor continua pe parcursul întregului an. Scopul acestora este confomarea transport.

Pe parcursul anului 2019, SFS a efectuat 1 837 controale fiscale prin metoda verificării operative la contribuabilii care prestează servicii de transport rutier de pasageri în regim de taxi, în rezultatul cărora au fost aplicate sancțiuni fiscale în sumă de 469,4 mii lei și sancțiuni contravenționale în sumă de 1, 7 milioane lei. Doar în 2020 aceasta este a patra operațiune de acest gen.

 

 

loading...

Lasă un comentariu