Mai mulți șoferi, documentați și amendați pentru transport ilicit de persoane și mărfuri

În weekend-ul trecut mai mulți șoferi au fost documentați și amendați pentru încălcarea regulilor de transportare. În toate cazurile semnalate au fost întocmite procese - verbale de constatare a contravenției.
 
Totodată, într-un caz s-a acționat în baza unor informații, conform cărora persoane în grad de rudenie efectuau curse internaționale, încălcând normele de transportare a călătorilor. Astfel, echipa mixtă a realizat filtre de control în apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni - Albița, itinerarul pe care operau șoferii suspecți. În rezultat, două mijloace de transport pe care exista informația au fost identificate în trafic și supuse verificărilor de rigoare.
 
Pentru constatarea încălcării regulilor de transportare, fiind depistați printre pasageri și călători care urmau să fie transportați ilegal, conducătorii auto s-au ales cu amenzi de până la 10 mii de lei și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe parcursul a jumătate de an.
 
Poliţia de frontieră îndemnă conducătorii auto, care prestează servicii de transport persoane să-și legalizeze activitatea, cât și se insistă asupra necesității de a procura bilete de călătorie doar de la transportatorii care activează în limita cadrului legal. În cazul depistării unor nereguli la transportator, persoanele care nu dispun de bilete de călătorie riscă să nu ajungă la timp la destinația dorită.

Lasă un comentariu