Mai mulţi proprietari de rulote şi-au dat întâlnire la "Camper Fest 2019", la Orheiul Vechi

Zeci de proprietari de rulote şi-au dat întâlnire la "Camper Fest 2019", care se desfăşoară zilele acestea la Orheiul Vechi. Amatorii de camping turism din Moldova, România şi Ucraina au instalat un mini orăşel într-ul loc pitoresc, pentru a face schimb de experienţă în ale turismului şi a savura cele mai frumoase peisaje mioritice şi atracții turistice de prin părţile locului. 

Familia Constantinescu din Bucureşti sunt pioneri ai turismului auto din România şi unii dintre participanţii festivalului. Acum 4 ani Dan Constantinescu a renunţat la un job serios în Bucureşti şi împreună cu soţia şi cei doi gemeni mici a început să colinde România în lung şi-n lat. Călătoria a durat doi ani. În 2017 soşii Constantinescu şi-a achiziţionat propria casă pe roţi şi de atunci locuiesc în ea.

Acum în familia Constantinescu cresc deja 4 copii, pe lângă care îşi are loc o pisică, adăpostită de ei în timpul unei călătorii în Macedonia, şi un căţel. Toţi împreună au călătorit cu acest camper de 15 metri pătraţi în peste 20 de ţări ale lumii.

La festivalul "Camper Fest 2019", care se desfăşoară la Orheiul Vechi, participă o mulţime de asemenea familii. Alexandru Cojocari, unul dintre organizatorii festivalului, care de ceva ani călătoreşte de unul singur într-o casă pe roţi, promovează acest mod de viaţă şi odihnă la Chişinău.

"Timp de o lună ne-am organizat şi au venit şi oaspeţi din România, Ucraina, fapt care vorbeşte despre potenţialul acestei noi tendinţe, care poate fi dezvoltată la noi în ţară", a spus unul dintre organizatorii festivalului, Alexandru Cojocari.

Acum jumătate de an Alexandru a fondat primul service în Moldova, care oferă în chirie un camper. Costul chiriei ajunge la 80 de euro pe zi.

"Să locuieşti întro asemenea casă pe roţi este destul de comfortabil pentru că există toate condiţiile: câteva paturi, aici pot dormi liber 4 oameni, aici 3, încă doi aici sus. Toate condiţiile, bucătărie, aragaz, frigider, unde putem păstra mâncarea", a spus unul dintre organizatorii festivalului, Alexandru Cojocari.

Unii participanţi ai festivalului au ajuns în Moldova pentru prima dată. De exemplu, acest grup de turişti din Odesa, care călătoresc pe roţi din anul 2011. Pentru ei aceste călătorii s-au transformat într-un mod de viaţă.

"Am venit 3 familii, mai aşteptăm una. Toţi suntem cu copii, dacă observaţi. În general, am venit aici să ne odihnim, pentru că aveţi locuri frumoase, avem ce savura. Cred că trebuie să dezvoltăm această tendinţă şi s-o promovăm mai departe", a spus participantul Alexandru Semeneţ.

"Cu avionul totul trebuie să duci cu tine, dar aşa este mai comod, ai patul tău, este cald şi nu depinzi de condiţiile meteo", a spus participanta, Inga Liţenco.

Festivalul Camper Fest de la Orheiul Vechi va dura până în data de 12 mai. La el participă peste 50 de oameni.

loading...

Lasă un comentariu