MAI MULŢI PRIMARI PLDM PĂRĂSESC FORMAŢIUNEA. Cum îşi argumentează decizia (DOCUMENT)

Embed:

Cinci membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au anunţat că părăsesc formaţiunea. Este vorba despre primarii satelor Piatra, Pohorniceni, Trebujeni, Step-Soci şi Vişcăuţi, din raionul Orhei, potrivit unui comunicat de presă publicat pe oglindamd.info.

Ei au declarat că "au luat această decizie după o analiză serioasă a ultimelor evoluţii din partid, care ne-au dezamăgit nu doar pe noi, dar şi pe majoritatea oamenilor de bună-credinţă din ţara noastră". 

Foştii membri ai partidului consideră inacceptabilă poziţia PLDM de sfidare a opiniei publice şi a normelor de integritate. Mai mult decât atât, aceştia îşi acuză foştii colegi că "s-au pus zid în calea anchetei în care era vizat preşedintele PLDM, Vlad Filat". 

Primarii celor cinci localităţi au declarat că "nu pot accepta asocierea cu o forţă ocultă, cum e Platforma DA, care a protestat împotriva noastră, dar se dovedeşte acum că era ajutată de mafioţi apropiaţi de Vlad Filat", se arată în comunicat. 

În acelaşi sens, cei cinci primari au mai spus că au luat această decizie deoarece "nu doresc să facă parte dintr-un partid al cărui lider este acuzat de fapte grave de corupţie şi care sabotează guvernarea proeuropeană". 

"A rămâne mai departe în PLDM, ar înseamna să fim complici la politica promovată, mai nou, de acest partid. O politică care desconsideră regulile unui stat civilizat", se arată în comunicat. 

"Când am devenit membru al acestui partid, am venit cu nişte speranţe şi o încredere deosebită în faptul că anume acest partid e un partid al poporului, care ne îndreaptă spre Uniunea Europeană. Pe parcurs şi în ultimele zile, văzând realitatea în care se scaldă acest partid, am înţeles că nu este locul meu aici", a spus primarul satului Trebujeni, Tudor Moraru.

Edilul comunei Step-Soci a anunţat, de asemenea, că a aderat la Partidul Democrat din Moldova

RUPTURĂ ÎN PLDM! Liderul organizaţiei teritoriale din Ştefan Vodă şi un primar din raion părăsesc partidul

PUBLIKA.MD aminteşte că în ultimul timp, mai mulţi membri ai PLDM au părăsit formaţiunea. Ieri, liderul filialei PLDM din Ştefan Vodă, Iurie Apostolachi, a anunţat că a părăsit formaţiunea. El s-a arătat dezamăgit de conducerea partidului şi susţine că aceasta nu mai reprezintă interesele alegătorilor. Împreună cu el şi-a anunţat plecarea din partid şi primarul satului Crocmaz, Ion Veleşco.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu