Mai mulţi pasageri s-au arătat nemulţumiţi din cauza curselor aeriene anulate

Mai mulţi pasageri, care urmau să ajungă acasă după vacanţa petrecută în Mexic, au rămas şi ei blocaţi în aeroporturi. Câteva state ale Americii Latine şi-au anulat zborurile cu destinaţia Europa.

Potrivit Eurocontrol, această paralizare a traficului aerian, care pare a fi cea mai mare din zonă din ultimii ani, ar putea dura încă 48 de ore. În acelaşi timp, mai mulţi pasageri spun că au fost anunţaţi despre probleme doar în momentul în care au ajuns la aeroport.

Amintim că ieri mii de curse aeriene din Europa au fost anulate. Restricţiile au fost puse după ce un nor de cenuşă vulcanică s-a ridicat deasupra Islandei la o înălţime de 6 kilometri.

Organizaţia europeană pentru controlul traficului aerian, Eurocontrol, a anunţat ieri că programul zborurilor ar putea fi afectat şi astăzi din cauza norului de cenuşă provenit de la erupţia unui vulcan din Islanda. Potrivit purtătorului de cuvant al Eurocontrol, Brian Flynn, norul de cenusă se mişcă cu viteză redusă spre est şi rămâne încă foarte dens din cauza lipsei vânturilor puternice.

Mii de pasageri au fost afectaţi de anulările curselor aeriene. Au avut de suferit şi cei care intenţionau să se deplaseze spre Asia sau continentul american. Pe parcursul zilei de joi, peste 5.000 de curse aeriene au fost anulate în Marea Britanie şi Irlanda, Olanda şi Belgia, dar şi ţările peninsulei Scandinave. Nu funcţionează şi câteva dintre cele mai importante aeroporturi din Europa, cum ar fi Heathrow din Londra, aeroportul Schipol din Amsterdam şi Charles de Gaulle din Paris.

Interdicţia traficului aerian pentru Regatul Unit a fost extinsă pentru cel puţin până la 9 seara. Autorităţile de la Londra au anunţat că ar fi posibile unele excepţii pentru Scoţia şi Irlanda de Nord. Aeroporturile franceze vor rămâne blocate până vineri, ora 11. Ieri seara, autorităţile germane şi cele polone au decis să îşi închidă o parte a aeroporturilor din cauza norului de cenuşă vulcanică din Islanda, care ar putea traversa toată Europa. Din acelaşi motiv, premierul rus, Vladimir Putin, şi-a amânat deplasarea programtă pentru astăzi la Murmansk. Mai multe aeroporturi din partea nord-vestică a Rusiei au fost închise.

Lasă un comentariu