Mai mulţi moldoveni ocolesc călătoriile în Ucraina. Transportatorii sunt indignaţi că nu au profit (VIDEO)

Embed:

Instabilitatea din Ucraina taie din pofta moldovenilor de a călători în ţara vecină. Cel puţin asta reiese din datele prezentate de Poliţia de Frontieră. Totodată, analizele angajaţii Serviciului Vamal atestă că, din cauza situaţie tensionate din Ucraina, a scăzut şi volumul de mărfuri atât la intrare, cât şi la ieşire din ţară. 

Potrivit datelor Poliţiei de Frontieră, în perioada 3-16 martie, frontiera a fost traversată de peste 224 000 de ori, cu 60 000 mai puţin faţă de perioada similară a anului trecut. Diminuarea numărului de călători este confirmată şi de transportatori:

"Cu mult mai puţini. Nu avem călători. Umblăm cu doi-trei călători. Cheltuielile nu le putem scoate".

Iar acest şofer de microbuz, care face cursa Chişinău-Sergheevca, spune că este pentru prima dată, în ultimele săptămâni, când are mai mult de 10 pasageri:

"Oamenii merg la sanatoriu. Dar alţi pasageri nu avem, oamenilor le este frică".

Totodată reprezentanţii Uniunii Transportatorilor auto spun că, în ultima perioadă, călătoriile în ţara vecină au devenit periculoase. Ei spun că mai mulţi comercianţi au fost jefuiţi în drum spre Kiev: 

"S-au sustras banii de la toţi pasagerii, persoanele aveau câte 10 000 de euro, la toţi li s-au luat banii, maşina a fost întoarsă înapoi, nu au fost bătuţi. Deja sunt două cazuri pe care le cunsoc eu".

Situaţia din Ucraina se resfrânge şi asupra importurilor şi exporturilor

"Dacă vorbim de perioada 3-16 martie anului curent în comparaţie cu anul trecut, per ansmablu la vama moldo-ucraineană observăm o descreştere a unităţilor de transport de circa zece la sută", a declarat ofiţerul de presă al Serviciului Vamal, Alina Şargu.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene le-a recomandat moldovenilor să evite călătoriile în ţara vecină, dacă nu au probleme importante de rezolvat. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu