Mai mulţi medici oncologici vor oferi consultaţi gratuite în Străşeni. Campania UN DOCTOR PENTRU TINE continuă

Campania "Un doctor pentru tine" se extinde. 

Din luna februarie, 35 de medici oncologi verifică starea de sănătate a populației din țară. Conform, programului, în perioada 18-22 februarie, echipe de medici oncologi vor oferi consultații gratuite și locuitorilor satelor din raionul Strășeni.

"Cancerul este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă sistemul medical și întreaga societate. Prevenirea, diagnosticarea precoce și tratamentul la timp, sunt măsurile esențiale pentru a reduce îmbolnăvirea cu cancer și mortalitatea din cauza acestei maladii. Pentru realizarea acestui scop, ne-am propus să extindem campania "Un doctor pentru tine", cu echipe de medici oncologi din diferite domenii, care vor consulta populația din localitățile rurale, unde se înregistrează o pondere mai mare a bolnavilor de cancer, pentru a depista boala în faze incipiente și educa populația privind prevenirea îmbolnăvirii cu cancer", a declarat secretarul general de stat, Boris Gâlcă.

Între timp, săptămâna aceasta, echipe de medici endocrinologi, oftalmologi, otorinolaringologi, neurologi și cardiologi vor oferi consultații în Centrele de Sănătate din Zubrești, Micăuți, Micleușeni și Codreanca.

Tot pe parcursul săptămânii curente, copiii din satele Codreanca, Greblești și Recea vor fi consultați gratuit de echipa mobilă stomatologică.

Totodată, femeile din localitățile rurale din raionul Strășeni, Nisporeni și Cimișlia vor beneficia de servicii de screening mamar.

Campania "Un doctor pentru tine" a fost lansată la inițiativa și cu suportul premierului Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu