Mai mulţi locuitori în blocuri cu mansardă stau cu frica în sân. "Va arde cum a ars la Botanica"

Embed:

După incendiul devastator din 1 mai, oamenii care locuiesc în blocurile cu mansardă stau cu frica în sân că situaţia s-ar putea repeta. Este şi cazul a 20 de familii care au apartamente la mansarda unui bloc situat pe strada Puşkin 53.

Oamenii sunt disperaţi şi revoltaţi. Ei spun că focul oricând le poate mistui locuinţele din cauza materialelor necalitative folosite la construcţie:

"Conform standardelor ar trebui să fie o ieşire pe acoperiş, balustradă pe acoperiş. Dar toate aceste lucrări lipsesc".

"Peretele este gol, nu este căptuşit. Placa asta de ghips-carton dintre mine şi vecin nu este umplută cu material izolator care ar trebui să mă protejeze şi de inundaţii şi de incendiu".

"Materialul izolant din exterior este polistiren acoperit cu tencuială. Iar, din câte ştiu eu, acesta nu este un material ignifug".

"Căile de curent electric şi toate căile de comunicaţii se află în pod. Se vede lemnul curat, în caz de scurt circuit ardem şi noi în jumătate de oră cum au ars cei de la Botanica".

În caz de incendiu, proprietarii apartamentelor de la mansardă pot folosi o alarmă, însă pentru a încerca să stingă focul până la sosirea pompierilor, ei nu au niciun stingător, niciun plan sau scară de evacuare.

Pentru un apartament situat la mansardă, locatarii au plătit câte 650 de euro pentru fiecare metru pătrat. Reprezentanţii firmei de construcţii nu au fost de găsit, iar cei de la Inspecţia de Stat în Construcţii au declarat pentru Publika TV că vor examina, luni, acest caz.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu