Mai mulţi lideri europeni au participat la Marşul Demnităţii de la Kiev. Moldova va fi reprezentată de preşedinte

Embed:

Mai mulţi lideri europeni, împreună cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, au participat astăzi la Marşul Demnităţii de la Kiev. Evenimentul a fost dedicat împlinirii unui an de la revoluţia din ţara vecină. La manifestaţie, a fost prezent şi preşedintele Nicolae Timofti.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, precum şi preşedinţii Lituaniei, Letoniei, Poloniei, Slovaciei şi Georgiei.

Marşul demnităţii s-a înscris într-o serie de evenimente desfăşurate, săptămâna aceasta, în ţara vecină, pentru a marca un an de la revoluţia de pe Euromaidan. Vineri seara, în centrul Kievului s-au adunat zeci de mii de oameni să-i comemoreze pe cei peste 100 de protestatari împuşcaţi mortal în Piaţa Independenţei.

PUBLIKA.MD precizezaă că protestele faţă de regimul Ianukovici au ajuns la apogeu în perioada 18-20 februarie 2014. Timp de câteva zile şi nopţi, centrul capitalei ucrainene a fost cuprins de haos, iar la asaltul Pieţei Independenţei au participat inclusiv lunetişti. Revoluţia a culminat cu demiterea şi fuga din ţară a lui Victor Ianukovici şi instalarea unei noi puteri la Kiev.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu