Mai mulţi jucători ofensivi! Moldova și-a anunţat lotul lărgit pentru partida cu Suedia

Embed:

Moldova va ataca naţionala Suediei cu un singur vârf autentic. Selecţionerul Alexandru Curteian a inclus în lotul lărgit mai mulţi jucători ofensivi, însă doar Gheorghe Boghiu este atacant veritabil. Preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu, îi atenţionează pe "tricolori" şi spune că fotbaliştii trebuie să trateze meciul cu Suedia cu maximă seriozitate.

Din cei 28 de fotbalişti incluşi în această listă, 23 vor ajunge în lotul final. Patru atacanţi au fost selectaţi, însă doar unul poate fi considerat un vârf veritabil. Gheorghe Boghiu joacă pe postul de vârf împins, în timp ce ceilalţi trei, Alexandru Dedov, Igor Dima şi Dan Spătaru, evoluează mijlocaşi ofensivi la echipele lor de club. Din lot nu lipsesc vedetele naţionalei, Alexandru Epureanu, Artur Ioniţă şi Alexandru Gaţcan.

Preşedintele FMF, Pavel Cebanu, consideră că acest meci este unul crucial pentru Moldova în actuala campanie preliminară. La moment, Moldova ocupă ultimul loc în grupa G, cu un singur punct după patru meciuri.

"Dacă învingem în acest meci şanse sunt, dacă pierdem şanse nu mai există. Trebuie să dăm întrebări şi la fotbalişti, nu numai la conducători, pentru că eu nu o dată am spus: după meciuri răspund antrenorii, dar băieţii nu răspund pentru nimic. Trebuie să știm ce procedee tehnice nu pot să facă. De ce nu pot să oprească mingea sau să facă o centrare", a spus președintele FMF, Pavel Cebanu. 

Totodată, Cebanu îşi doreşte mai multă seriozitate din partea jucătorilor.

"Să aibă responsabilitate. Că eu văd că până la joc ei dau bine merci interviuri, iar după meciul pierdut, fiecare fuge pe la cluburile lor şi 20 de microfoane vin în faţa la antrenor. Eu cred că aici trebuie să fie comun din toate părţile. Şi băieţii să răspundă. Ia să-i criticăm!", a mai spus Pavel Cebanu. 

Partida dintre Moldova şi Suedia se va disputa pe 27 martie, la Chişinău, cu începere de la ora 21:45. Biletele costă între 80 şi 180 de lei şi vor fi puse în vânzare la casele stadionului Zimbru începând cu data de 21 martie.

Tichetele pot fi procurate şi online de pe data de 7 martie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu