Mai mulţi foşti sportivi moldoveni, supăraţi pe Veaceslav Manolachi. "Nu trebuie de venit cu astfel de acuzaţii"

Embed:

Mai mulţi foşti sportivi moldoveni, care au făcut parte din echipa olimpică a Uniunii Sovietice, nu s-au dopat. Medaliaţii de la Jocurile Olimpice au respins acuzaţiile lui Veaceslav Manolachi, care cu câteva săpătămâni urmă, a declarat în direct la Publika TV că sportivii moldoveni au folosit substanţe interzise în perioada sovietică. Rectorul Univeristăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi-a cerut scuze de la foştii sportivi.

"Am avut acces la informaţii secrete şi am văzut că toţi se dopau şi chiar sportivii noştri. Nu am să dau numele lor", a declaarat rectorul USEFS, Veaceslav Manolachi.

În urma acestor declaraţii făcute în direct la Publika TV la începutul lunii noiembrie, mai mulţi foşti sportivi din Moldova au rămas indignaţi de ceea ce a spus Veaceslav Manolachi.

"Acestea sunt declaraţiile unui om care puţin cunoaşte sportul sau a vrut pe cineva să jignească. Poate şi au fost cazuri de dopaj de care noi nu ştim, dar nu trebuie de venit cu astfel de acuzaţii. Poate cineva s-a dopat, dar eu nu ştiu de acest lucru", a menţionat campioana olimpică Larisa Popova.

"Manolachi este rector al USEFS şi preşedinte al Academiei Olimpice. Astfel de declaraţii sunt un non-sens, mai ales din partea unei persoane care conduce aceste instituţii", a adăugat Oleg Moldovan, medaliat cu argint la Olimpiadă.

Veaceslav Manolachi şi-a cerut scuze de la foştii sportivi. "Ceea ce au făcut este un show, unul care se prelungeşte încă din primăvara acestui an. Dacă eu am supărat pe cineva, atunci îmi cer scuze, dar cred că nu am supărat pe nimeni. Toată lumea cunoaşte acest lucru şi în presă s-a vorbit. Nu Manolachi a vorbit pentru prima dată despre ce au făcut ei atunci", a declarat restorul USEFS.

În perioada când au evoluat pentru echipa Uniunii Sovietice, discipolii sportului moldovenesc au cucerit la Jocurile Olimpice cinci medalii de aur şi câte trei de argint şi bronz.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu