Mai mulţi deputaţi moldoveni, la penitenciar. Au vrut să afle ce probleme au puşcăriaşii (VIDEO)

Embed:

Suprapopularea şi condiţiile inadecvate de detenţie. Sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă puşcăriaşii din ţară. Membrii Comisiei parlamentare pentru Securitate Naţională au mers astăzi la Penitenciarul numărul 15 din Cricova, pentru a afla de la faţa locului care este situaţia.

După ce au văzut şi sala de sport, camerele pentru vizitatori şi biserica, deputaţii au ajuns la concluzia că penitenciarele trebuie să primească mai mulţi bani de la stat pentru întreţinere, începând cu anul viitor.

"Vom încerca să susţinem Departamentul Instituţiilor Penitenciare la aprobarea bugetului, ca să fie suficiente resurse pentru reparaţii şi îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie", a declarat preşedintele Comisiei parlamentare Securitate Naţională, Alexandru Stoianoglo.

"Este problema cea mai mare asigurarea cu resurse inclusiv financiare pentru asanarea sistemului, este încă foarte foarte mult de lucru", a adăugat deputatul neafiliat Mihai Godea.

Potrivit viceministrului Justiţiei Vladimir Grosu, în scurt timp, va fi soluţionată şi problema suprapopulării închisorilor. "Construcţia noului penitenciar la Bubuieci înseamnă o capacitate de aproximativ 1620 de locuri, rezolvăm problemele de la Penitenciarul nr. 13", a menţionat acesta.

O luptă aprigă se duce şi contra ingeniozităţii deţinuţilor. "Condamnatul stă toată ziua şi se gândeşte cum să introducă. Implicarea motanilor în transportarea drogurilor, camuflarea în produse de patiserie, plăcinte, usturoi", a spus şeful de direcţie din cadrul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Marin Lisî.

În Moldova sunt 17 penitenciare în care îşi ispăşesc pedeapsa aproximativ şapte mii de deţinuţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu