Mai mulți copii, mai multe bucurii. În 2017, la IMC s-au înregistrat 11 naşteri de tripleți

Embed:

Mai mulți copii, mai multe bucurii. Tot mai multe femei devin mame de tripleți sau gemeni. În ultimii ani, numărul sarcinilor multiple s-a dublat, spun medicii de la Institutul Mamei și Copilului.

Specialiștii afirmă că acest lucru se datorează metodelor moderne de fertilizare.

”Aceasta este Melisa, care s-a născut prima, al doilea este Lucian și acesta este Marin. El s-a născut al treilea.”

Lucia și Nicolae Turcuman, din orașul Sângera, au devenit părinți de tripleți. După mai multe încercări de a aduce pe lume un copil, soții au recurs la fertilizarea in vitro și mare le-a fost uimirea când au aflat că vor avea trei copii.

”Am aflat cu nouă luni în urmă că o să avem tripleți. O bucurie de nedescris, ceva frumos și pe neașteptate”, a spus mamă cu tripleți, Lucia Turcuman.

Tatăl copiilor spune că odată cu nașterea tripleților, viața a prins mai multă culoare.

”Emoțiile sunt foarte mari. Noi am știut că vor fi toți trei, dar sperăm că o să ne descurcăm. O să ajutăm soție, sunt părinții, buneii”, a spus Nicolaie Turcuman.

”El este primul și este Matei. Acesta este Maxim, el s-a născut al doilea și acesta este Andrei, el s-a născut al treilea.”

Bucurie mare este şi în familia Vioricăi Solonari din Fălești. Femeia se poate lăuda cu trei băieți concepuți pe cale naturală. Tânăra mamă spune că nu s-a așteptat la o astfel de surpriză.

”Mă simt fericită că am trei băieței și mai am unul acasă, al patrulea și tot e băiețel. Este o bucurie mare. Mă bucur mult că sunt sănătoși, cu toate că s-au născut prematur, dar nu-s probleme”, a spus Viorica Solonari. 

De la începutul anului, la Institutul Mamei și Copilului au fost înregistrate șapte nașteri de tripleți, dintre care patru s-au înregistrat în luna iulie. Specialiștii spun că în ultima perioadă se atestă o creștere a numărului sarcinilor multiple.

”Odată cu apariția tehnologiilor de reproducere sistată, evident că a crescut numărul femeilor care au sarcini multiple”, a spus șeful Centrului Perinatal IMC , Iurie Carauș.

Pe parcursul ultimilor trei ani, numărul femeilor care aduc pe lume câte trei copii s-a dublat comparativ cu începutul anilor 2000.

Anul trecut, la Institutul Mamei și Copilului au fost înregistrate 11 nașteri de tripleți, majoritatea fiind pe cale artificială.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu