Mai mulți copaci au fost tăiați ilegal de pe Bulevardul Victoriei din Cahul. Reacția autorităților

Embed:
Bulevardul Victoriei din centrul oraşului Cahul, numit cândva şi Aleea regală, a fost ciopârţit. Câţiva arţari bătrâni au fost tăiaţi ilegal deoarece împiedicau lucrările de pe un şantier de construcţie. Primarul susţine că agentul economic are autorizaţie de construcţie şi primise acord pentru defrişare, dar a tăiat copacii fără acordul Agenţiei de Mediu.

Incidentul a avut loc la sfârşitul anului trecut şi i-a nemulţumit pe unii consilieri dar şi pe oamenii care locuiesc în zonă.

"Erau nişte copaci mari, frumoşi. Era tare frumos pe strada asta, se făceau parade chiar. Cine pe cine întreabă, nimeni nu întreabă nimic şi fac ce vor."

"La noi se defrişează copacii oriunde, fac tot felul de construcţii şi taie copacii. De exemplu, casa de aici a fost construită în doi ani, dar ca să crească aşa un copac, precum cei pe care ei i-au tăiat, este nevoie de 100, 50, 30 de ani. Nimeni nu se gândeşte la asta."

Alţii cred că arborii trebuiau defrişaţi pentru că exista riscul să se prăbuşească.

"Eu nu cred că asta-i rău, de exemplu în aprilie când a nins, exact un copac de aici a căzut peste case. Printr-o minune nu a fost stricat acoperişul şi nu a fost nimeni rănit. Nu cred că au făcut rău."

Potrivit primarului oraşului, copacii nu au o semnificaţie istorică, iar firma s-a angajat să planteze alţi arţari.

"Ei au fost defrişaţi prin decizia Consiliului Municipal. În proiectul de construcţie a blocului era angajamentul agentului economic de a amenaja terenul aferent. Au fost trase mai multe reţele subterane. Cu importanţa istorică este o exagerare, aceşti copaci au fost plantaţi prin 1981", a declarat Nicolae Dandiș, primarul oraşului Cahul.

Inspectoratul pentru Protecţia Mediului şi procuratura Raionului Cahul l-au amendat pe agentul economic cu peste 17 mii de lei.
loading...

Lasă un comentariu