Mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru transportul ilicit de persoane

Mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru transportul ilicit de persoane. Ca urmare a controalelor desfășurate, au fost întocmite 4 procese verbale privind efectuarea transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere construite şi echipate cu mai puțin de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, fără a fi înregistrat în condițiile Codului transporturilor rutiere.

Amenzile au fost aplicate în mărime de 800 unități contravenționale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de 6 luni.

În perioada 22-26 aprilie, în zona Gării Auto Centru, au fost documentate alte trei cazuri de transport ilicit de persoane și întocmite 3 procese verbale.

Au fost aplicate amenzi în mărime de 600 unități contravenționale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de 6 luni.

De asemenea, a fost documentat un caz de transportare a persoanelor contra cost în regim de taxi, cu o unitate de transport neînregistrată în Registrul operatorilor de transport rutier. Pe acest caz a fost întocmit un proces verbal, fiind aplicată amendă în mărime de 60 unități contravențiile, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutiere.

 

Pe aceeaşi temă