Mai mulţi comercianţi angro de la Piaţa Centrală din Capitală, cer demisia conducerii întreprinderii

Embed:

Mai mulţi comercianţi angro de la Piaţa Centrală din Capitală, cer demisia conducerii întreprinderii. Oamenii spun că s-au trezit peste noapte fără tarabele la care îşi vindeau produsele, iar administraţia nu a venit cu nicio explicaţie pentru ei. Mai mult, aceştia se tem că vor rămâne fără un loc de muncă, în condiţiile în care conducerea Pieţei Centrale, ar refuza să le prelungească contractele de arendă. 

Nemulţumiţi de situaţia creată, în jur de 30 de vânzători au protestat în faţa Primăriei Chişinău. Ei au semnat şi o petiţie pe care i-au prezentat-o primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

"Eu aveam o masă întreaga, acum mi-au dat doar jumătate. Nu vor să ne spună ce fac acolo, iar lumea este alungată, eu unde să mă duc să lucrez?"

"Am înţeles că vor să contruiască acolo ceva. Ne-au spus să nu mai venim la lucru, că de mâine vine acolo cineva să construiască nu ştiu ce. "

"Cerem demisia, vrem nişte oameni competenţi care să ne ajute, să ne hotărască problemele. Nu suntem deloc mulţumiţi de ce se întâmplă. Ne-au evacuat peste noapte, dimineaţa am venit şi nu mai erau nimic."

Administraţia Pieţei Centrale dezminte acuzaţiile aduse de comercianţi şi spune că, de fapt, acolo se fac lucrări de reamenajare a zonei.

"Deja de o lună noi purtăm discuţii cu fiecare deţinător de locuri în teritoriul dat. Noi chiar le propunem să îşi aleagă singuri alte locuri unde vor să plece. Noi vrem să facem condiţii mai bune, vom pune asfalt, vom schimba aceste mese în alte părţi, ca să fie mai comasat şi să aducem şi alţi comercianţi din stradă", a spus directoarea Piaţei Centrale, Lilia Buștiuc.

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că va investiga cazul, iar dacă se va adeveri ce spun comercianţii, conducerea riscă să fie demisă.

"Dacă e adevărat ce spun vânzătorii, vreau ca să fie sesizat nu doar Consiliul municipal, ca fondator de întreprindere, dar şi Procuratura Generală şi CNA. Ei pot fi eliberaţi din funcţie dacă asta va rezolva problema, oamenii asta vor. Dar iarăşi, trebuie să vedem, să se implice şi alte organe pentru că acuzaţiile sunt grave", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

În total, în Piaţa Centrală din Capitală îşi vând produsele în jur de patru mii de comercianţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu