Mai mulţi cetăţeni au căzut în plasa escrocilor. Obțineau carduri bancare, ca apoi să-i lase fără bani pe titulari

Un grup infracţional, care a sustras 200.000 de lei de la mai multe persoane, în bază de procuri semnate de victime, însă, cu mandatarea acestora să-i reprezinte pentru alte scopuri, a fost destructurat de oamenii legii.
 
Potrivit procurorilor, procurile semnate nu excludeau și posibilitatea ca bănuiții să întreprindă și alte acțiuni în numele acelor persoane, despre care ele însă nu știau: crearea conturilor bancare în beneficiul persoanelor, pe  care erau depuse sume de bani la care acestea aveau dreptul să pretindă, prin lege, însă nu-și valorificaseră acest drept. Prin urmare, victimele nu erau la curent că altcineva în numele lor primea banii ce li se cuveneau.
 
Membrii grupului au deschis conturi bancare pe numele mai multor persoane în băncile din afara țării, fără ca aceștia să știe, în baza procurilor semnate de victime, în scopul efectuării altor operațiuni, de fapt. Următorul pas al bănuiților a fost să sustragă din conturile victimelor sume impunătoare de bani prin intermediul automatelor bancare ATM din Moldova.
 
În rezultatul perchezițiilor, au fost găsite și ridicate documente și date folosite la săvârşirea infracţiunilor. Prin urmare, pe acest caz au fost inițiate două cauze penale: furt săvârșit de un grup infracţional, precum și folosirea documentelor oficiale false.
 
Suspecții riscă până la 6 ani de închisoare și amendă în valoare de până la 167.500 de lei.
loading...

Lasă un comentariu