MAI MULŢI BANI PENTRU DEPOZITE! Plafonul de garantare a fost majorat până la 50 mii lei

Embed:
Plafonul de garantare a depozitelor, care este achitat în cazul falimentării sau lichidării forţate a unei bănci, a fost majorat de la 20 de mii de lei până la 50 de mii de lei. Proiectul de lege a fost votat azi de deputaţi în prima lectură. Această schimbare va intra în vigoare din anul 2020.

"În primul rând cunoaştem cu toţii că începând cu 2018 a fost ridicat plafonul de la şase mii la 20 şi acesta este o sarcină suplimentară asupra băncilor. Orice ridicare de plafon presupune cheltuieli suplimentare băncilor. La momentul actual făcând o analiză suplimentară, Guvernul împreună cu Banca Naţională şi cu Asociaţia Băncilor au constatat că 2020 este perioada cea mai oportună pentru a pune în aplicare această normă", a spus Ştefan Creangă, președintele Comisiei economie, buget și finanțe. 

Ultima majorare a plafonului de garantare a depozitelor bancare a fost adoptată în 2017, însă prevederile au intrat în vigoare de la începutul acestui an. În ţara noastră sunt garantate doar depozitele persoanelor fizice.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu