Mai mulţi artişti internaţionali cer liderilor europeni o legislaţie mai strictă a drepturilor de autor

Peste o mie de artişti, printre care şi cântăreţi celebri în toată lumea, au semnat o petiţie prin care cer liderilor europeni o legislaţie mai strictă a drepturilor de autor pentru site-uri precum YouTube, unde utilizatorii pot încărca muzică, scrie adevărul.ro.

Petiţia semnată de artişti precum Lady Gaga, Sir Paul McCartney, Ed Sheeran, Christina Aguilera, Calvin Harris, Elton John, Bruno Mars, Steven Tyler şi David Guetta a fost publicată miercuri şi adresată lui Jean Claude-Juncker, preşedintele Comisiei Europene, informează contactmusic.com, potrivit News.ro.

"Acesta este un moment extrem de important pentru muzică. Consumul explodează. Fanii ascultă mai multă muzică ca niciodată. Consumatorii au oportunităţi fără precedent pentru a accesa muzica preferată, oricând şi oriunde doresc. Însă, viitorul este periclitat de o lipsă de valoare cauzată de servicii prin care utilizatorii pot încărca muzică, precum YouTube, care afectează valoarea comunităţii muzicale, a artiştilor şi compozitorilor acesteia", arată petiţia, obţinută de Billboard.

Petiţia adresată Comisiei Europene a fost precedată de o scrisoare deschisă similară, adresată Congresului Statelor Unite ale Americii, prin care a fost cerută schimbarea legislaţiei în privinţa modului în care conducerea YouTube compensează muzicienii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu