Mai mulţi angajatori vor fi informaţi cum să asigure securitatea angajaţilor

Embed:

O campanie de prevenire a accidentelor de muncă a fost lansată astăzi de către Inspectoratul de Stat al Muncii. Timp de două luni, peste 200 de angajatori din domeniul industriei prelucratoare vor fi informaţi cum să asigure securitatea angajaţilor.

"Dacă se va observa că din cauza nepăsării şi neglijenţei se încalcă legislaţia, atunci se va aplica mecanismele care stau la dipoziţia inspectorilor prin norma legală. Se vor întpcmi procese verbale de constatare a contravenţiilor şi vor fi trimise în instanţele judecătoreşti", a declarat directorul adjunct al Inspectoratului Muncii, Igor Ciloci.

Statisticile arată că aproape o treime din numărul accidentelor de muncă se produc în domeniile de producere a băuturilor şi panificaţiei. În ultimii cinci ani, au fost înregistrate 605 astfel de cazuri, dintre care 123 au avut loc în 2012. Datele mai arată că la o mie de angajaţi unul este implicat într-un accident de muncă, iar pentru 10 la sută dintre aceştia mor în urma accidentelor. Pentru amplasarea banerelor şi împărţirea pliantelor vor fi cheltuiţi aproape şapte mii de dolari, bani oferiţi de Organizaţia Internaţională a Muncii.

Campania include şi vizite de control, iar cei care admit nereguli riscă să fie amendaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu