Mai multe vedete de la Hollywood fac apel la autorităţi să oprească incendiile din pădurea Amazoniană

Embed:

Mai multe vedete de la Hollywood s-au alăturat protestatarilor din toată lumea, care fac apel la autorităţi să oprească incendiile din pădurea Amazoniană care mistuie "plămânii planetei".

Bunăoară, o nouă fundaţie pentru protejarea mediului, creată de actorul Leonardo DiCaprio, împreună cu mai mulţi filantropi, a anunţat că va oferi un sprijin financiar de 5 milioane de dolari organizaţiilor care combat flăcările sălbatice şi consecinţele acestora.

Iniţiativei s-a alăturat şi rapperul american Diddy, care a cerut stingerea incendiilor împreună cu copiii săi.

Şi alte staruri au făcut postări în care încearcă să sensibilizeze autorităţile din America Latină. Cântăreaţa Madonna, modelul Kara Delevigne, dar şi mama lui Kim Kardashian, Kris Jenner au publicat pe Instagram fotografii cu dezastrul natural. Duminică, preşedintele Boliviei, Evo Morales a cerut ajutorul
celor mai industrializate ţări în cadrul Summitului G7, găzduit de Franţa în acest an.

Potrivit oficialului, titanii mondiali sunt obligaţi să participe la anihilarea cataclismelor naturale, în contextul în care au fost semnatare ale Acordului de la Paris privind schimbările climatice.

Mai devreme, preşedintele francez Emanuel Macron, a anunţat că incendiile din America Latină sunt o catastrofă internaţională, care trebuie discutată de urgenţă la Summitul G7.

Între timp, armata braziliană a fost dislocată pentru a stinge focarele devastatoare. Pădurile Amazoniene ocupă 43% din suprafaţa Americii de Sud. Acolo se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine şi 30 - 50% din fauna şi flora lumii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu